Susanne og Andreas Rasmussen har skutt rett i vinkelen
Susanne gjorde det enkelte for seg selv ved valg av kjøkken
Susanne og Andreas har begge vokst opp på Sevland
Et godt langskudd fra den sjarmerende, pulserende og til dels «kokende» og høyt elskede Åkrehamn på Karmøy. For 1 år siden flyttet de inn i nytt hus, og nyter hver eneste dag og hver eneste solnedgang. Sammen med deres aktive, men «gu så sjarmerande» gutter Ludvig (3) og Henrik (5). Alle kjenner på at de har skutt «rett i vinkelen» både når det gjelder Sevland, tomten, utsikten, nabolaget, huset og ikke minst kjøkkenet.
Susanne gjorde det enkelte for seg selv ved valg av kjøkken
Det er Susanne som fikk ansvaret for valg av kjøkken. I «bytte» fikk Andreas stort fjernsyn med høyttalere i taket på «fotballrommet», smiler begge. Susanne gikk direkte til nettsiden til Knapphus Kjøkkensenter, og begge var på forhånd enige om at de ønsket et kjøkken som «lyste opp rommet», og som de kunne leve med en god stund fremover. Kjøkkenet er en del av stuen, og det er høyt under taket. De er begge svært fornøyde både med fargen og løsningene.
Romslig, øy, god benkeplass, god plass til oppbevaring og tidløst var det viktigste
De fant fort frem til skapdørene, fargen og benkeplaten. Valgte også kombinert dampovn og stekeovn, og kombinert mikro og stekeovn. Da kan de steke flere retter på en gang. De valgte også koketopp med innebygget ventilator. Den er de begge svært fornøyd med. Da slipper de også en ventilator hette hengende over øyen. At det er god «boltreplass» er også noe de setter stor pris på. Susanne og Andreas er begge svært fornøyde med Tone som er kjøkkendesigner på Knapphus Kjøkkensenter på Karmøy. Å få hjelp av noen som virkelig kan det, bryr seg og som forstår oss var viktig, påpeker de begge.
Susanne er ikke spesielt interessert i å lage mat, men liker å bake
Men hun slår Andreas «ned i grytene». Han innrømmer uten å «himmla med augene» at matlaging ikke er hans mest sjarmerende egenskap. Susanne legger til at kjøkkenet har inspirert til mer matlaging, og det er ekstra trivelig når Ludvig og Henrik sitter ved øyen og følger med. De gleder seg begge til å være med å bake julekaker. Andreas innrømmer at dersom det er en biscoff ostekake som står i ovnen, så er den «farlige». Og ikke minst Juice-kaka. Susanne virker litt misunnelig på Andreas som «e så strukturerte» at han ikke spiser mer enn det kroppen «tåler». Blir det litt for mye, tar Andreas en ekstra joggetur for å kompensere. Ja, ja. Hver sine laster sier nå vi.
Et sosialt kjøkken
Begge er ikke i tvil om at et kjøkken som er plassert «i stuen» og som har en øy er svært viktig for det sosiale livet i familien. Nå kan alle være samlet selv om Susanne baker og noen spiller et spill. De har også valgt å ha hyller inni skapene, slik at besøkende nesten kan komme når som helst, uten at det er for mye «rot» som står fremme. Godt lys over benkeplaten og øyen, i tillegg til godt med ulike stikk-kontakter gjør også livet enklere. Det tok litt tid før de bestemte seg for hva de skulle ha på veggen bak koketoppen, men til slutt falt valget på en aluminiumsplate i samme farge som veggene.
Felles middag og kvelds hver dag – uten mobiler
Det er mange som sliter med å samle gjengen til felles måltider. Men har du et kjøkken som legger til rette for det, blir det i det minste enklere. Felles middag og kvelds er fast rutine hos Susanne, Andreas, Ludvig og Henrik. Men så har de minste også en håndterbar alder. Det hjelper.
Susanne påpeker at det langt på vei er et standard kjøkken de har valgt, men de fikk noe som passet dem. De er alle 4 svært fornøyde.
Vi takker for at vi fikk levere kjøkkenet, og at vi fikk komme på besøk
Knapphus Kjøkkensenter har «Dei gode stundene» som slagord og kundeløfte. Denne gangen får vi inntrykk av at vi sammen har lykkes. Hjertelig takk!
Her finner du oppskriftene til Biscoff ostekake og Juice-kake. Vi anbefaler å ta joggeturen først:)
Kjeksbunn:
♥ 400 g Lotus Biscoff kjeks
♥ 125 g smør
Ostekrem:
♥ 500 g kremost (se tips)
♥ 100 g melis
♥ 250 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl kremfløte
Glasur og pynt:
♥ 150 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 5 stk Lotus Biscoff kjeks
Juicekake
Ingredienser:
- 4 egg
- 5 dl sukker
- 300 g smør
- 3 dl appelsinjuice
- 8 ts vaniljesukker
- 5 ts bakepulver
- 7 dl hvetemel
Glasur:
- 300 g melis
- 3 ts vaniljesukker
- 6 ss smeltet smør
- 6 ss appelsinjuice
Pynt:
- gult kakestrøssel
Begge oppskriftene er hentet fra nettsiden til det søte liv